سه شنبه / ۱۸ دی / ۱۴۰۳
×
گفتگو با دهیار و اعضای شورای اسلامی مطرح شد: نازک سرا در مسیر توسعه گردشگری نیازمند توجه و حمایت ویژه مسوولین
  • آبان ۳۰, ۱۴۰۲
  • گفتگو با دهیار و اعضای شورای اسلامی مطرح شد:
    نازک سرا در مسیر توسعه گردشگری نیازمند توجه و حمایت ویژه مسوولین

    گزارش:فرداد همت زاده/روستای نازک سرا یکی از روستاهای توریستی شهرستان آستانه اشرفیه است که در بخش مرکزی آن واقع شده است.

    این روستا که در خط کناره ساحل سفیدرود قرار گرفته از جاذبه های گردشگری منحصر به فردی برخوردار است که اگر پای گردشگری یک بار به این منطقه برسد ،محال است که دوباره برای آسودگی روح و روانش به آنجا بر نگردد.

    این روستای زیبا با مرکز شهر آستانه اشرفیه ۵ کیلومتر و با مرکز لشت نشا ۹ کیلومتر فاصله دارد.

    اکثر مردمان این روستا کشاورزند و به کار برنج کاری ، سیفی کاری و جالیز کاری اشتغال دارند.

    اعضای شورای اسلامی و دهیار این روستا با تعامل ، همدلی و همکاری صمیمانه شان در راستای توسعه ، عمران و آبادانی هرچه بیشتر روستا تلاش می‌کنند و گام بر می‌دارند تا جایی که از رضایتمندی حداکثری در میان اهالی برخوردارند.

    آقایان علی محمودی ، علی حبیبی و حسین جعفری اعضای شورای این روستا و رضا محمودی به عنوان دهیار در این دوره از شورا خدمت می‌کنند.

    عملکرد خوب شورای نازکسرا سبب شد تا آقای علی محمودی ، بعنوان شورای نمونه دهستان کورکا انتخاب شوند .

    نازک سرا که ۴۸۰ نفر و ۲۰۰ خانوار جمعیت دارد، روستایی توریستی و گردشگری است که دارای زیرساخت های توسعه مثل آب، برق و گاز است، این روستا به طبخ «کباب سنتی» یا «کباب متری» معروف است و در آینده نزدیک جشنواره کباب سنتی ( کباب متری) نیز در این روستا برگزار خواهد شد.

    یک چهارم زمین های نازک سرا جز اراضی ملی است

    دهیار و اعضای شورای اسلامی روستای نازک سرا در گفتگو با خبرنگار ما ,مشکل اصلی این روستا را «تداخل زمین‌های این منطقه خصوصاً در طرفین جاده اصلی با اراضی ملی عنوان کردند و گفتند: قسمت اعظمی از زمین های روستا خصوصا در طرفین خیابان اصلی با اینکه در داخل طرح هادی قرار دارد اما جز اراضی ملی و طبیعی به شمار می‌رود و منابع طبیعی حاضر به واگذاری این اراضی نیست.

    طبق گفته های دهیار و اعضای شورای اسلامی نازک سرا در« تبصره ماده ۴ قانون »صراحتاً اعلام شده است که منابع طبیعی مکلف است زمین‌هایی را که در داخل طرح هادی واقع شده‌اند، به بنیاد مسکن واگذار نماید.

    اعضای شورا و دهیارنازک سرا خاطرنشان کردند: تاکنون هیچ گونه همکاری از سوی منابع طبیعی در این خصوص صورت نگرفته است و بیش از ۲۵ درصد (یک چهارم )این روستا با مشکل تداخل زمین‌های منابع طبیعی و اراضی ملی مواجه است.

    مسوولین محلی نازک سرا یکی دیگر از مشکلات این روستا را تصدی امور آب ( آب منطقه‌ای) و منابع طبیعی بر حاشیه سواحل این روستا اعلام کردند و گفتند؛ نازک سرا در امتداد طولی خود حدود ۴ الی ۵ کیلومتر در مسیر ساحل رودخانه سفیدرود واقع شده است که ما معتقدیم این منطقه با حفظ «موجودیت» می‌تواند به مکانی تفریحی و گردشگری تبدیل شود و میتوان از آن استفاده چند منظوره نمود,چون زیرساخت‌ها و بستر لازم برای توسعه گردشگری در این منطقه فراهم است اما متاسفانه چون این سواحل در دست منابع طبیعی و آب منطقه‌ای است متاسفانه طرح گردشگری مذکور مورد موافقت قرار نمی‌گیرد.

    دهیار و شورای اسلامی روستای نازک سرا تأکید کردند: اگر این محدوده به دهیاری و شورا واگذار گردد با ایجاد طرح گردشگری سبب توسعه و رونق گردشگری روستا و منطقه خواهد شد.

    مراقبت و حفاظت خودجوش دهیاری و شورای اسلامی نازک سرا از جنگل ۱۰ هکتاری روستا:

    مسوولین محلی روستای نازک سرا در ادامه ی این گفتگو با بیان اینکه از سوی دهیاری و شورای اسلامی روستا برای توسعه گردشگری این نقطه از نازک سرا درخواست داده شده است اما متاسفانه در اختیار دهیاری و شورا قرار نمی‌گیرد، گفتند: حدود ۱۰ هکتار از سواحل این روستا که از درختان «سفید پلت» پوشیده شده هم اکنون بصورت خود جوش توسط دهیاری و شورای اسلامی روستا مراقبت می گردد.

    استقبال از سرمایه گذارانی که قصد اشتغالزایی در نازک سرا را دارند

    دهیار و اعضای شورای اسلامی روستای نازک سرا همچنین از سرمایه گذارانی که قصد سرمایه‌گذاری در این روستا را دارند, استقبال کردند و گفتند: اشتغالزایی برای جوانان یکی از اقدامات مهم و اساسی جامعه امروز ما بشمار می رود و ما مسوولین محلی این روستا دست سرمایه گذارانی که قصد سرمایه‌گذاری در این روستا را داشته باشند به گرمی می‌فشاریم و از آنان حمایت خواهیم کرد.
    آنان خاطر نشان کردند: شرکت « سبز دشت» که تولید کننده مرغ مادراست در روستای نازک سرا ۵۰ الی ۶۰ نفر از اهالی این روستا را مشغول به کار نموده است که جای قدردانی دارد.

    « رهاسازی زباله مسافران» مشکل اصلی پسماند روستای نازک‌سرا

    دهیار و اعضای شورای اسلامی روستای نازک سرا در ادامه از حضور غیر بومیان و مسافران و رهاسازی زباله هایشان در روستا گلایه کردند و گفتند: متاسفانه غیر بومیان و مسافرین چون تعلق خاطری به روستا ها ندارند نسبت به مسایل مختلف از جمله حفظ و حراست محیط زیست مسوولیت پذیر نیستند و بارها مشاهده شده که مسافران زباله هایشان را در کنار خیابان اصلی رها می‌کنند و ازآنجایی که روستا فاقد سطل زباله است و ما اجازه حمل هیچ گونه زباله ای را نداریم برای دفع آنها با مشکل مواجهیم.

    نصب دوربین های امنیتی پلاک خوان در روستا

    مسوولین محلی نازک سرا سپس به وجود دوربین های امنیتی پلاک خوان در روستا اشاره کردند و گفتند: این دوربین‌ها بر رفت و آمد تمامی خودرو های ورودی و خروجی‌ روستا نظارت میکنند.
    ضعف برق و مخابرات در روستا از دیگر مشکلات عمده این روستا می‌باشد که مسوولان محلی آن بیان کردند.

    نارضایتی مردم نازک سرا از عملکرد مخابرات و برق:

    دهیار و اعضای شورای اسلامی نازک سرا گفتند: آب آشامیدنی نازک سرا مشکل ندارد ، خوشبختانه تمامی لوله‌های کوچه‌ها و معابر روستا تعویض شدند و مسوولان به ما قول داده اند که در دهه فجر امسال از آب شرب سنگر
    بهره مند خواهیم شد اما در زمینه برق ضعف بسیار است و اهالی از اداره مخابرات و برق ناراضی هستند.

    به گفته مسوولان محلی نازک سرا بیش از ۲۰۰ خط تلفن ثابت در این روستا وجود دارد که متاسفانه مردم نمی‌توانند از آنها بهره‌مند شوند ومخابرات هم در این زمینه پاسخگو نیست، همچنین عدم روشنایی معابر و عریض نبودن خیابان از دیگر معضلات این روستا به شمار می‌رود که از مطالبات مردم این روستا است، آسفالت و تعریض مسیر آستانه اشرفیه تا لشت نشا در دستور کار قرار گرفته است اما تاکنون اقدام جدی در این خصوص انجام نشده است.

    دهیار و شورای اسلامی روستای نازک‌سرا در ادامه به خبرنگار ما گفتند : با بودجه دهیاری و شورا معابر و کوچه‌های روستا که فاقد روشنایی بودند، تامین روشنایی شدند

    نازک سرا روستایی که به کباب سنتی یا کباب متری معروف است

    در ادامه با حبیبی یکی از اعضای شورای این روستا که به کار «کباب سنتی» یا «کباب متری»مشغول است به گفتگو پرداختیم.

    برگزاری جشنواره کباب سنتی یا کباب متری در نازک سرا در آینده نزدیک

    وی گفت: بنده حدود ۳۵ سال است که به کار «کباب سنتی» یا همان« کباب متری» در نازک سرا مشغول به کار هستم .
    او افزود: امسال در نظر داریم با کمک و همکاری میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی جهت توسعه گردشگری و معرفی هرچه بیشتر روستای نازک سرا جشنواره «کباب سنتی »یا «کباب متری »را در این روستا برگزار نماییم.

    حبیبی با بیان اینکه برگزاری چنین جشنواره‌هایی سبب شکوفایی اقتصاد منطقه و معرفی هرچه بیشتر روستاها می‌گردد، گفت:در این جشنواره با برپایی غرفه‌هایی از صنایع دستی، محصولات بومی محلی ،بادام زمینی و دیگر دست ساخته‌ها و صنایع دستی بومی منطقه معرفی خواهد شد، همچنین فرهنگ و سنت و پتانسیل این روستا به منصه ظهور قرار می‌گیرد.

    وی افزود: بنده از کودکی به کباب علاقه خاصی داشتم و زمانی که گوشت ۱۱۰ تومان بود، این کار را شروع کردم و امروز مشتری‌های زیادی از کشورهای خارج از ایران مثل آمریکا، آلمان و عربستان دارم.

    او رضایتمندی مشتری را عامل اصلی موفقیت کسب و کار خود خواند و گفت : هر روستایی زمینه و بستر گردشگری و توریستی خاص خود را دارد، نازک سرا نیز از نظر کباب سنتی معروف است برای اینکه این روستا از لحاظ گردشگری توسعه پیدا کند باید در زمینه پتانسیل‌ها و ظرفیت‌هایی که دارد سرمایه گذاری گردد.

    او در پاسخ به این سوال خبرنگار ما که « نگاه شما نسبت به گردشگر چگونه است و با توجه به اینکه شما یکی از اعضای شورای اسلامی این روستا هستید می‌خواهید که محیط نازک سرا چگونه باشد؟ گفت : ما اعضای شورا و دهیار این روستا با همدیگر همدل و همراه هستیم و سعی می‌کنیم که کمی و کاستی‌های روستا را با تلاش و همدلی مرتفع کنیم و تمام تلاش ما این است تا رضایت مردم را جلب نماییم به عنوان نمونه از آنجایی که دهیاری‌ها حق پرداخت هیچگونه هزینه‌ای را در خصوص تامین روشنایی معابر ندارند و این وظیفه اداره برق است اما ما به خاطر آسایش و آرامش اهالی روستا با هزینه‌های شخصی، روشنایی معابر روستا را تامین می‌کنیم.

    موقعیت نازک سرا:

    اعضای شورای اسلامی و دهیار روستای نازک سرا در پاسخ به این سوال خبرنگار ما که موقعیت نازک سرا در شهرستان آستانه اشرفیه را چگونه ارزیابی می‌کنید ؟گفتند ؛ این روستا دو شهرستان را به همدیگر متصل می‌کند نازک سرا از نظر گردشگری از پتانسیل بالایی برخوردار است و زبانزد خاص و عام است.
    مسئولین محلی نازک سرا با بیان اینکه اگر امکانات و زیرساخت‌های لازم در روستاها فراهم باشد از مهاجرت روستاییان به شهرها و سایر مناطق دیگر پیشگیری خواهد شد ،گفتند: چه بسا افراد بومی‌ که سال‌ها در شهرستان‌ها و استان‌های دیگر زندگی می‌کردند امروز به زادگاه خود در روستای نازک سرا برگشتند و ساکن این روستا شده‌اند.

    لزوم اجرای به موقع بازنگری طرح هادی روستایی:

    اعضای شورای اسلامی روستای نازک سرا یکی از مشکلات روستاها را عدم بازنگری به موقع طرح‌ هادی عنوان کردند.

    آنان گفتند : متاسفانه برخی از قوانین در ساخت و ساز روستایی که به عنوان «تراکم» لحاظ می‌شود و طبق آن افراد بیشتر از ۲۵۰ متر حق ساخت و ساز ندارند سبب ازبین رفتن بافت روستایی در دراز مدت شده است بطوریکه این مسأله سبب کوچک شدن زمین‌های روستایی و تبدیل آنها به پلاک‌های کوچکتر و کمتر گشته و بافت و محدوده روستایی را در دراز مدت از بین خواهد برد.

    مسوولان محلی این روستا گفتند: از قدیم الایام روستایی، در کنار خانه و محوطه اش باغ داشت و زمین کشاورزی و دامداری و دیگر فعالیت ها که همه در یک مکان تعریف میشدند

    مسوولان محلی نازک سرا در ادامه خواستار نظر خواهی مسوولان و کارشناسان بنیاد مسکن از مسئولان محلی روستاها در بازنگری طرح‌های هادی شدند و گفتند: مسئولان محلی روستاها به دلیل شناخت کافی از بافت روستایی، اطلاعات خوبی در خصوص روستا و موقعیت مکانی و جغرافیایی آن دارند بنابراین از مسئولان بنیاد مسکن انتظار می‌رود که از نظرات مسئولان محلی در خصوص روستاها استفاده نمایند.

    مدیریت پسماند:

    اعضای شورای اسلامی و دهیار روستای نازک سرا در ادامه به مدیریت بهینه پسماند در روستای نازک‌سرا اشاره کردند و گفتند:خوشبختانه با همکاری محیط زیست کلاس‌های آموزش روستاوندان در خصوص تفکیک زباله از مبدا داده شد و درحال حاضر این روستا فاقد سطل زباله بوده و هیچ گونه حمل زباله‌ای از روستای نازک سرا نداریم.

    آنان با بیان اینکه بزرگترین مشکل روستای نارک سرا حضور مسافران است که متاسفانه زباله‌هایشان را در مسیر خیابان رهاسازی می‌کنند،گفتند: دهیاری فقط نسبت به روستای خود مسئول است و مدیریت پسماند روستای خود را انجام می‌دهد و نمی‌تواند بر عملکرد مسافرین نظارتی داشته باشد.

    مسئولان محلی نازک سرا گفتند: در روستای نازک‌سرا دوربین نصب شده است وخلا فی و جریمه هایی نیز از خودرو های خاطی که اکثرا مسافر هستند نیز گرفته می‌شود و در اختیار راهور قرار می‌گیرد ، ما انتظار داریم که قانون سختی در این زمینه اعمال شود، محیط زیست خود نیز وارد عمل شده و نظارت داشته باشد و اینکه افراد خاطی را وادار به عذرخواهی از دهیاری روستایی که خلاف در آن صورت گرفته است، نمایند و عوایدی که از خلافی خودرو های خاطی گرفته می‌شود در اختیار دهیاری همان روستا قرار داده شود چون هزینه های امحای زباله مسافرین برعهده دهیاری آن روستا می‌باشد.

    دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.