اختصاصی/گزارش:زهرارگان
بعد از گذشت چهل سال طرح بیمه حوادث خانه های روستایی در استان گیلان اجرا میشود
با هماهنگی آب منطقهای و منابع طبیعی استان تعداد ۱۰۰ قطعه آب بندان جهت ایجاد درآمد پایدار به دهیاری ها تحویل داده خواهد شد
بعد از گذشت ۱۲ سال طرح حسابرسی دهیاریهای استان گیلان اجرایی میشود
برای اولین بار دهیاران استان گیلان بیمه تکمیلی شده اند
مهندس پیرعلایی ،مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای اسلامی استانداری گیلان طی گفت و گوی اختصاصی با پایگاه خبری، تحلیلی رایان خبر از اجرای طرح بیمه روستاییان گیلان برای اولین بار خبر داد و گفت: امسال بعد از گذشت ۴۰ سال از عمر پر برکت انقلاب اسلامی برای اولین بار طرح بیمه حوادث خانه های روستایی در استان گیلان اجرایی میشود.
وی افزود: مبلغ پرداختی این طرح برای هر خانوار سالی ۵۳هزار تومان و سقف بیمه ۴۰ میلیون تومان است که هر خانوار روستایی برای بیمه منزل خود پرداخت میکند که با کمک دهیاران و مراکز بیمه های معرفی شده در سطح روستاها به اجرا درمیآید.
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استان گیلان سپس به تشکیل و تاسیس خانههای هلال در سطح روستاهای استان گیلان به عنوان خانه های مدیریت بحران روستایی اشاره نمود و یادآور شد: استان گیلان در بحث استقرارخانههای روستایی در سطح کشور رتبه اول را دارد.
پیرعلایی با بیان اینکه در حال حاضر ۴۰۰ خانه هلال روستایی با همت هلال احمر استان تجهیز شده است، اعطای وام های قرض الحسنه ۱۰ میلیون تومانی ویژه روستاییان را از دیگر دستاوردهای دولت تدبیر و امید در سال جاری در سطح روستاهای گیلان عنوان نمود.
وی خاطرنشان کرد: در بحث سرمایه گذاری و اعطای تسهیلات اشتغالزایی روستایی ۳۹۳۲ طرح داشتیم که ۶۷۵۴ مورد اشتغال زایی داشته و ۳۸۲ میلیارد تومان از محل اعتبارات تسهیلات کم بهره به روستاییان استان گیلان پرداخت شده است.
وی همچنین تعداد طرح های حمایتی (طرح های حمایتی شامل؛ طرحهای بهزیستی بنیاد شهید و کمیته امداد می باشد)۲۵۸۹ طرح عنوان کرد که با اعتبار ۹۵ میلیارد تومان ۲۸۵۰ اشتغال ایجاد کرده است.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری گیلان با بیان اینکه روستا نبض اقتصاد کشور است و با درآمدزایی و ایجاد اشتغال پایدار روستایی چرخه اقتصادی کشور به حرکت در می آید، بهبود فضای کسب و کار در استان گیلان را با توجه به شرایط خاص و ایده آل کسب و کار در این استان و دارا بودن پتانسیلهای طبیعی و اقلیمی همچون آب و هوای معتدل، وجود کوه، دریا ،جنگل و مرزهای بین المللی آبی و خاکی و دسترسی مناسب به استان های قوی و همجوار و غیره ضروری دانست و اظهار داشت: این شرایط خاص, استان گیلان را از سایر استان ها متمایز و مسئولیت مدیران را نیز در قبال این استان دو چندان کرده است.
وی افزود: با بهبود فضای کسب و کار در زمینههای مختلف کشاورزی، گردشگری وصنایع دستی مرتبط با مشاغل خانگی و غیره قطعاً روستاهای ما به سمت ایجاد درآمد پایدار سوق داده خواهند شد و این بهبود فضای کسب و کار در نهایت منجر به رونق اقتصادی استان و کشور خواهد شد.
پیرعلایی در ادامه این گفتوگو از واگذاری تعداد ۱۰۰ قطعه آب آببندان از سوی آب منطقهای و منابع طبیعی به دهیاری های استان جهت ایجاد درآمد پایدار برای روستاییان در کنار حفظ و احیا و نگهداری این آببندان ها در آینده نزدیک خبر داد و تصریح کرد:در استان گیلان ۹ هزار هکتار و تعداد ۱۸۳۹ قطعه آب بندان وجود دارد که با رایزنیهای به عمل آمده با آب منطقهای و منابع طبیعی تعداد۱۰۰ قطعه از آنها جهت ایجاد درآمد پایدار روستایی آماده واگذاری به دهیاری ها می باشند.
وی اشتغال زایی در این آب بندان ها را شامل پرورش آبزیان ،فروش محصولات و تولیدات خانگی، صنایعدستی، برپایی ایستگاههای صید تفریحی و قایق سواری و غیره عنوان نمود.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری گیلان سپس به آموزش تخصصی دهیاران اشاره کرد و گفت : در سال جاری کلاسهای آموزش تخصصی و کاربردی دهیاران توسط دفتر امور روستایی استانداری گیلان برگزار شد.
وی با بیان اینکه طرح بیمه تکمیلی دهیاران استان برای اولین بار انجام گرفت به حسابرسی دهیاریهای استان گیلان اشاره کرد و گفت: بعد از گذشت ۱۲سال طرح حسابرسی حسابهای دهیاری های استان به اجرا در می آید.
مدیر کل امور روستایی و شوراهای اسلامی استانداری گیلان اضافه کرد: با اجرای طرح حسابرسی حقوق دهیاران افزایش یافته و ارزش افزوده بالاتری به دهیاریها تعلق میگیرد.
پیرعلایی در ادامه این گفتگو بیان داشت: استان گیلان دارای ۱۸۳۴ دهیاری مصوب شده و مجوز دار است و با ۲۵۷۶ آبادی و روستا تعداد ۶ هزار و ۷۱۶ شورا دارد.
وی با بیان اینکه دستگاههای مرتبط آب، برق وگاز در حوزه روستایی فعالیتهای بسیار خوبی داشتهاند به میزان برخورداری روستاهای استان گیلان از امکانات رفاهی آب، برق، گاز و غیره پرداخت و گفت : استان گیلان با ۳۶ و هفت دهم درصد جمعیت روستایی و ۹۲۷ هزار نفر دارای ۲۶۵۷ روستا می باشد که از این تعداد ۲۰۵۷ روستا گازدار هستند و ۸۶ روستا نیز درصدد اقدام جهت گازرسانی ۲۵۶۸ روستا دارای برق هستند( ۹۸ درصد تمام روستاهای ۲۰ خانوار گیلان برق دارند )و ۲۳۱۱ روستا دارای تلفن ثابت( ۹۳ درصد جمعیت روستایی تلفن ثابت دارند )۱۸۸۱ روستا نیز اینترنت دارند و ۳۷ پایگاه آتش نشانی با ۷۷ پرسنل زحمتکش آتشنشان در سطح روستاهای گیلان فعالیت میکنند.
وی افزود:تعداد ۹۷ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی ۱۴ واحد پایگاه سلامت- ۹۶۳ خانه بهداشت با ۲۶۹۸ نیروی فعال در سطح روستاهای استان گیلان فعالیت می کنند.