پرداخت ۸۳ درصد مطالبات چایکاران در سالجاری/حمایت دکتر نیکبخت از صنعت چای با دستور خرید چای ایرانی برای صدور مجوز واردات/رونمایی از نخستین رقم چای داخلی در آینده نزدیک/ رشد بیش از دو برابری تولید برگ سبز چای در سال جاری نسبت به سال گذشته
گزارش: زهرا رگان/ رئیس سازمان چای کشور از پرداخت بیش از ۸۳ درصد معادل یک هزار میلیارد و ۵۳۵ میلیون تومان از مطالبات کشاورزان چایکار خبر داد و گفت: ۳۰۰ میلیارد تومان باقی مانده نیز طی هفتههای آینده پرداخت میشود.
حبیب جهانساز، رئیس سازمان چای کشور در جمع اصحاب رسانه از رشد بیش از دو برابری تولید برگ سبز چای در سال جاری خبر داد و گفت: قیمت برگ سبز چای خریداری شده در سال ۱۴۰۲ به مبلغ یک هزار میلیارد و ۸۶۸ میلیون تومان بوده است در حالیکه سال گذشته کل مطالبات چایکاران کشور ۹۵۰ میلیارد تومان بود .
وی در ادامه در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر نارضایتی چایکاران مبنی بر مطالبات معوقه از پرداخت هزار و میلیارد و ۵۳۵ میلیون تومان از مطالبات چایکاران معادل ۸۳ درصد کل مطالبات در یک سال اخیر خبر داد.
او هزار میلیارد و ۱۰۵ میلیون تومان را سهم کارخانجات چای عنوان کرد و طی تخصیصهای انجام گرفته طی هفتههای پیش رو، باقی مطالبات چایکاران نیز پرداخت میشود.
رئیس سازمان چای کشور سپس در خصوص تسهیلات ارایه شده به چایکاران در سال جاری اظهار داشت: در سال جاری هشتادوسه میلیارد تومان تسهیلات به چایکاران و کارخانه داران پرداخت شده است .جهانساز اضافه کرد: هفتادوپنج میلیارد تومان در بخش سرمایه در گردش و هشت میلیارد تومان را به صورت سرمایهای بوده است.
جهانساز با اشاره به اینکه برای هر هکتار باغ چای ۶ میلیون تومان سرمایه در گردش پرداخت میشود خاطرنشان کرد: در بخش سرمایهای به ازای هر هکتار ۴۵ میلیون تومان از محل اعتبارات صندوق توسعه صنعت چای پرداخت میگردد.
وی با بیان اینکه تا امروز تولید چای در کشور به صورت کلونی بوده افزود: با همکاری پژوهشکده چای تا سال ۱۴۰۳ علاوه بر توزیع نخستین نهال اصلاح شده، از نخستین رقم چای داخلی رونمایی میشود
رییس سازمان چای کشور پرداخت یارانه نهال برای اولین بار توسط دولت مردمی سیزدهم و اقدامات موثر وزارت جهادکشاورزی و دکتر نیکبخت وزیر جهادکشاورزی دانست و یادآور شد: اجرای طرح خرید چای داخلی برای واردکنندگان از اقدامات موثر و بموقع وزارت جهادکشاورزی بوده است.
رئیس سازمان چای کشور در پاسخ به یکی از از سوالات مدبر مسوول «پس از باران »مینی بر اینکه سازمان چای ایران برای به روز کردن صنعت چای از تولید تا مصرف چقدر از علوم و فنون و تکنولوژی روز و دستاورد های دانش بنیان دنیا استفاده میکنید و بابت ارتقا این صنعت داخلی آبا در این راستا از متقاضیان مذکور تسهیلات ارایه میدهد یا خیر گفت : در راستای اصلاح، احیا و بهزراعی باغات و خرید ماشین آلات، تاکنون سیصد هکتار از باغات را کفبر و ۲۸۵ هکتار را کمربر کردیم؛ همچنین بالغ بر سی هکتار از باغات رها شده احیا شده و به دنبال اصلاح شیب باغات نیز هستیم. و از دستگاه کمباین برداشت چای خبر داد که برای اولین بار در کشور به دست متخصصان و مخترعان داخلی ساخته شده است و در یکی از باغات مدرنیزه در استان گیلان شهرستان فومن بکارگیری میشود.
وی خاطرنشان کرد: متقاضیان در این خصوص میتوانند از تسهیلات ارزان قیمت استفاده نمایند.
جهانساز همچنین در خصوص حمایت از چای داخلی خاطر نشان کرد: با دستور وزیر جهاد کشاورزی، ثبت سفارش برای واردکنندگان در ازای خرید چای تولید داخل خواهد بودو این خرید توسط تجار، فرصت خوبی را برای صنعت چای فراهم میکند و باید به ازای واردات هر ۲ کیلو چای خارجی یک کیلو چای ایرانی از تولیدکنندگان ایرانی خریداری شود.
او همچنین در پاسخ به یکی دیگر از سوالات مدبر مسوول «پس از باران » درخصوص توجه و عنایت جهاد کشاورزی و سازمان چای در خصوص تفکیک و کوچک شد زمین های کشاورزی بعداز اجزای قانون ارث در خانواده های کشاورزان و چایکاران که بعضاً به دلیل کوچک شدن و به صرفه نبودن کشاورزی در این زمین های کوچک بایر شده یا تغییر کاربری داده میشوند یا به فروش میرسند ،آیا تدابیری اندیشیده شده است؟ گفت ؛ این مسأله از اهمیت زیادی برخوردار است و متاسفانه بعد از تقسیم اراضی این خطر برای اراضی تفکیک شده در ایران وجود دارد که براساس اساسنامه این اتحادیه یکی از راههای حفظ اراضی چای ، تشکیل تعاونی های چایکاران است.