جشنواره ملی فندق در روستای زیاز رحیم آباد رودسر برگزار شد
استاندار گیلان :ذخیره گاه ژنتیکی و مرکز تحقیقات فندق در روستای زیاز رحیم آباد مستقر میشود
اختصاصی فرداد همت زاده/
جشنواره ملی شکرانه برداشت فندق در مجتمع اقامتی گردشگری پردیس روستای زیاز از توابع دهستان اشکور در بخش رحیم آباد شهرستان رودسر با حضور استاندار و جمعی از مسئولین کشوری، استانی و شهرستانی برگزار شد.
در این مراسم استاندار گیلان گفت: محصول فندق و گل گاوزبان اشکورات رودسر میراث ملی گیلان است که آوازه جهانی دارد.
عباسی سپس از استقرار ذخیره گاه ژنتیکی و مرکز تحقیقات فندق در روستای زیاز رحیم آباد به عنوان قطب تولید این محصول خبر داد و افزود: از اعتبارات سفر هیئت دولت به گیلان برای استقرار ذخیره گاه ژنتیکی فندق در روستای زیاز رودسر هزینه شود.
وی بر تقویت زنجیره ی ارزش محصول فندق، تاکید نمود و راه برون رفت از مشکلات اقتصادی و اشتغال مناطق روستایی را تقویت زنجیره ارزش و بهره وری در بخش محصولات روستایی دانست.
استاندار گیلان بیان داشت: منطقه اشکور با صنعت کشاورزی و گردشگری توسعه می یابد.
وی تشکیل تعاونی های مشترک از سوی جوانان در بخش گردشگری، فرآوری و بسته بندی فندق را موتور توسعه روستای اشکور و سایر روستاها عنوان کرد.
استاندار گیلان به گل گاوزبان ،دیگر محصول استراتژیک این منطقه اشاره نمود و گفت: باید ابعاد گوناگون این محصول شناخته و گل گاوزبان اشکور رحیم آباد رودسر هم باید ثبت ملی شود.
نماینده عالی دولت در استان گیلان در ادامه بر توسعه باغات فندق گیلان تاکید نمود و بیان داشت: در کنار توجه به کمیت محصول فندق باید به کیفیت آن نیز توجه ویژه شود.
وی یکی از اقدامات مهم برای توسعه صنعت کشاورزی را هدف گذاری محصولات مهم از جمله برپایی جشنواره ها عنوان کرد و به افزایش ۲۰ درصدی برداشت محصول برنج درسال جاری اشاره نمود و گفت: برای این افزایش محصول نیز باید جشنواره شکرانه برگزار شود.
استاندار گیلان همچنین بر ضرورت توجه ویژه الگوی کشت در استان تاکید نمود و اظهار داشت: الگوی کشت در مناطق روستایی با ید محوریت ظرفیت ها و استعدادهای منطقه پیگیری و اجرا گردد .
عباسی در بخش دیگری از سخنان خود مهاجرت روستاوندان را یک چالش بزرگ عنوان کرد و توانمند کردن روستاها و ایجاد زیرساختهای اشتغال و اقتصاد به ویژه در بخش کشاورزی و دامپروری را از عوامل مهم پیشگیری از مهاجرت ها دانستوی به اقدامات دولت در بخش های مختلف به ویژه تامین زیرساخت های روستایی اشاره کرد و گفت: دولت با تمام قوا پای کار است تا در خدمت مردم باشد و مشکلات را یکی پس از دیگری رفع کند.
عباسی درجمع مردم این منطقه یادآور شد: تمام همت و تلاش مجموعه استانداری و سایر مدیران این است که محرومیت را از چهره اشکور بزداییم.
صفری، نماینده مردم رودسر و املش در مجلس شورای اسلامی:برگزاری جشنوارهها باید نقطه عطفی برای برنامههای توسعهای کشاورزی استان گیلان باشد
نماینده مردم رودسر و املش در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم به سهم بسیار زیاد شهرستان رودسر در تولید محصولات کشاورزی و تامین مواد غذایی کشور اشاره کرد و گفت: برگزاری چنین مراسمی باید به ارائه طریق نسل جوان دانشمند کمک کند تا فضا برایشان باز باشد.
محمد صفری ملک میان خاطر نشان کرد: برگزاری جشنوارهها باید نقطه عطفی برای برنامههای توسعهای کشاورزی استان گیلان باشد.
وی با بیان اینکه اشکورات رودسر قطب تولید فندق کشور بشمار می رود گفت: کشاورزان منطقه با صورت سرخ نگه داشتن و با غیرت، تعصب و حب وطن و بخشی نیز براساس نیازمندیهای روزمره زندگی خود توانستهاند نسل به نسل تولید این محصول را حفظ نمایند.
وی تصریح کرد: شهرستان رودسر از نظر اقلیم و شرایط آب و هوایی ظرفیت منحصر بفرد ی در حوزه کشاورزی و تنوع محصولات کشاورزی و باغی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.
صفری یکی از مهمترین مشکل و دغدغههای باغداران را قیمت پائین فندق برشمرد و افزود: امیدوارم یکی از پیامهای برگزاری جشنواره فندق اهتمام ویژه وزیر محترم جهاد کشاورزی نسبت به قیمت این محصول در کنار سایر مشکلات کشاورزان است.
رییس جهاد کشاورزی گیلان: در زمینه تقویت صنایع تبدیلی اعتبارات خوبی از محل سفر ریاست جمهوری تخصیص داده شده است
رییس جهاد کشاورزی استان گیلان در حاشیه این جشنواره ملی به خبرنگاران گفت: استان گیلان جزء ۱۰ استان برتر کشاورزی کشور است که بیش از ۸۰ نوع محصول کشاورزی دارد که ۲۰ نوع آن از محصولات شاخص کشور هستند.
صالح محمدی سپس به محصول فندق اشکور رودسر اشاره کرد و گفت: اشکور پایتخت فندق کشور و رودسر بیشترین سطح زیر کشت فندق را دارد که در زمینه اشتغال پایدار جوانان و امنیت غذایی کشور بسیار تاثیرگذار است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزود؛ در کنار اقتدار نظامی تولیدات کشاورزی و تامین غذایی توسط کشاورزان یکی از مقوله های مهم اقتدار ملی است.
وی برگزاری جشنواره ملی فندق را پاسداری از زحمات و تلاشهای ارزنده کشاورزان عنوان کرد و گفت: طی دو سال گذشته که کشور درگیر همه گیری ویروس کرونا بود جشنوارههای شکرانه در استان برگزار نشد.
محمدی با بیان اینکه صنایع تبدیلی یکی از راه های ارزشمند زنجیره غذایی است افزود: در زمینه صنایع تبدیلی و سایر خدمات کشاورزی در سفر ریاست جمهوری به گیلان اعتبارات خوبی اختصاص داده شده است تا بتوانیم در زمینه برندسازی و صنایع تبدیلی کمک حال کشاورزان باشیم.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه شهرستان رودسر در زمینه تولید فندق در سطح دنیا جزء شاخصها بوده و نیازمند است تا نگاه علمیتری به این محصول شود،به شعار امسال اشاره کرد و از کلیه سرمایهگذارانی که میتوانند در صنایع تبدیلی فندق نقشآفرینی کنند تا این محصول از خام فروشی خارج شود استقبال میکنیم.
امام جمعه شهرستان رودسر: جشنواره های شکرانه برداشت محصول باید تقویت شود
حجت الاسلام روحانی ، امام جمعه رودسر با ارزشمند خطاب کردن جشنواره فندق زیاز افزود : باید مسئولین به مطالبات مردم توجه بیشتری داشته باشند و از جمله جهاد کشاورزی که لازم است در این خصوص بیشتر پیگیر باشد و مسئولین ضمن همدلی و وفاق برای رسیدگی به مطالبات اهالی و کشاورزان همت گمارند.وی با تاکید بر ارزشمند بودن جنبه شکرگزاری این جشنواره تقویت شکرگزاری این مراسم را لازم و ضروری دانست.
مدیر کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گیلان:آیین شکرانه برداشت فندق ایران در منطقه رحیم آباد ثبت ملی میشود
که امروز به همت سازمان جهاد کشاورزی استان و مشارکت دستگاه های اجرایی برگزار شد با اجرای برنامه های متنوع فرهنگی و هنری آمیخته به آداب و رسوم محلی همراه بود.
وی افزود: در این مراسم هنرمندانصنایع دستی حضور داشتند که نمایش های آیینی اجرا کردند همچنین نمایشگاه صنایع دستی و دستاوردهای محلی منطقه با هدف معرفی و ترویج آداب و سنن اهالی و محصول فندق که از محصولات خاص و استراتژیک این منطقه میباشد از جاذبه های گردشگری زیادی به این جشنواره بخشیده بود.
وی افزود: دستگاهها و متولیان برگزاری چنین مراسم هایی با توجه به ظرفیت اداره کل میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی بمنظور کیفیت و هم افزایی دو چندان برگزاری برنامه ها با اهداف مهم همچون جذب گردشگر از مناطق مختلف استان و حتی کشور با زمانبندی از قبل اعلام شده با اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری هماهنگی مینمایند.
وی در پایان سخنان خود از تشکیل دبیرخانه جشنواره ملی فندق در رودسر خبر داد و گفت: آیین شکرانه میراث معنوی برداشت فندق در فهرست آثار ملی کشور ثبت و پرونده ثبتی آن توسط اداره میراث فرهنگی تهیه شده است.
دکتر جهانی با بیان اینکه ۷۵درصد فندق کشور در اشکور تولید میشود و پیشینه این گیاه ریشه در فندق طبیعی مربوط به همین منطقه دارد ، گفت: ذخیره گاه ژنتیکی این محصول طبیعی هنوز در این منطقه مورد شناسایی قرار نگرفته بازدید های گروه ثبت میراث طبیعی این اداره کل در منطقه حکایت از ان دارد ذخیرگاه ژنتیکی فندق در منطقه وجود دارد .
مدیر کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گیلان منطقه رحیم اباد بویژه دهستان های اشکور را خاستگاه فندق ایران و گل گاو زبان خواند