نشست بررسی وضعیت و مرمت ساختمانهای تاریخی بافت مرکزی رشت با حضور محمد حسین واثق کارگرنیا رئیس شورای اسلامی شهر رشت، علی بهارمست سرپرست شهرداری رشت، خیابانی معاون حمل و نقل و امور زیربنایی و دیگر مدیران شهری ظهر روز شنبه ۱۰ مهر ماه ۱۴۰۰ برگزار شد.
نشست بررسی وضعیت و مرمت ساختمانهای تاریخی بافت مرکزی رشت با حضور محمد حسین واثق کارگرنیا رئیس شورای اسلامی شهر رشت، علی بهارمست سرپرست شهرداری رشت، خیابانی معاون حمل و نقل و امور زیربنایی و دیگر مدیران شهری ظهر روز شنبه ۱۰ مهر ماه ۱۴۰۰ برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری رایان خبر به نقل از واحد خبر مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رشت – محمدحسین واثق کارگرنیا در نشست با سرپرست شهرداری رشت و جمعی از مدیران شهرداری پیرامون رفع خطر از ساختمان ساعت و ساختمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری رشت اظهار کرد: در دوران فعالیت شورای پنجم رشت قراردادی ما بین شهرداری رشت و اداره کل میراث فرهنگی پیرامون ساختمان تاریخی شهرداری و ساختمان فرهنگی واقع در میدان شهدای ذهاب منعقد شد و قرار بود بر اساس این تفاهم نامه مشارکت بخشی از ساختمان ساعت شهرداری و ساختمان فرهنگی شهرداری برای مدت معین به میراث واگذار شود و در قبال آن میراث فرهنگی نیز مبلغ ده میلیارد تومان بابت مرمت و بازسازی این بنای تاریخی از جمله رفع خطر و سربندی این ساختمان هزینه کند تا تبدیل به موزه شود.
رئیس شورای اسلامی شهر رشت با بیان اینکه میراث پیرامون جذب و هزینه کرد مبلغ ده میلیارد تومان از محل اعتبارات دولتی پیرامون این دو ساختمان تاریخی تاکنون هیچگونه اقدامی انجام نداده است، افزود: اخیرا مطلع شدیم که میراث در جذب این اعتبار دولتی موفق نبوده است و عملا هیچ اتفاقی پیرامون بازسازی و مرمت ساختمان تاریخی شهرداری رشت انجام نشده است.
وی با انتقاد از اینکه در قراردادهای ما بین شهرداری و دیگر سازمانها منافع شهرداری رشت در نظر گرفته نمی شود، بیان کرد: متاسفانه در مجموعه شهرداری رشت، مدیرانی که به دنبال حفظ منافع این مجموعه باشند کمتر دیده می شوند و در برخی از این قراردادها و تفاهم نامه ها شهرداری رشت متضرر می شود.
کارگرنیا با اشاره به اینکه با واگذاری اموال شهرداری رشت به دیگر سازمانها مخالف هستم، تصریح کرد: نباید اموال شهرداری رشت به منظور بهره برداری در اختیار دیگر سازمانها قرار داده شود بنابراین مدیران شهرداری باید در این باره برنامه ریزی هدفمند داشته باشند.
وی با تاکید به اینکه ساختمان ساعت شهرداری رشت واقع در میدان شهدای ذهاب نشانه اصالت این شهر است، افزود: اگر بخواهیم در جهان برای رشت نمادی مطرح معرفی کنیم، ساختمان ساعت شهرداری در این حوزه مطرح ترین نماد است و شهرداری باید این اصالت را حفظ کند.
رئیس شورای اسلامی شهر رشت با بیان اینکه در قرارداد منعقده ما بین شهرداری و میراث فرهنگی، ساختمان ساعت شهرداری و سازمان فرهنگی، بهره بردار این مجموعه در این قرارداد هستند ، گفت: قرار بود بر اساس این قرار داد ده میلیارد تومان اعتبار آورده میراث فرهنگی باشد که با عدم جذب این اعتبار توسط میراث یقینا باید مباحث دیگری را مد نظر قرار داد.
سرپرست شهرداری رشت نیز در این جلسه با اشاره به مفاد تفاهمنامه منعقد شده فی مابین شهرداری رشت و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان، اظهار کرد: ترمیم و مرمت ساختمانهای تاریخی شهر رشت و حفظ و نگهداری ابنیه های ارزشمند فرهنگی و میراث تاریخی مردم شهر رشت، برای مجموعه مدیریت شهری بسیار حائز اهمیت است.
وی در ادامه با اشاره به پیش بینی و برآورد هزینه تقریبی ۳۰ میلیارد تومانی برای اتمام مرمت و بازسازی این ساختمانها اذعان داشت: با توجه به برآورد هزینه انجام شده، تامین اعتبار کلی ترمیم سه ساختمان تاریخی در اختیار شهرداری به تنهایی از سوی شهرداری رشت بسیار سخت بوده و لازم است با رایزنی های لازم بخشی از این اعتبار از محل بودجه ملی یا استانی تامین گردد.