شوشتَر شهری در استان خوزستان و مرکز شهرستان شوشتر است.این شهر دارای تاریخ و تمدنی کهن است و تا ابتدای دوره پهلوی مرکز استان خوزستان به شمار میرفت. شوشتر به تنهایی ۱۳ میراث جهانی ثبت شده در فهرست یونسکو را در خود جای داده است این شهر که در دامنه کوههای زاگرس قرار دارد بيش از يكصد بناي آبي تاريخي متعلق به دوران هاي مختلف تاريخي از بي نظيرترين شهرها محسوب مي شود.
آبشارهاي شوشتر به عنوان جلوه اي از شاهكارهاي مهندسي آب در اين ميان جايگاه ويژه اي دارند، از اين رو شوشتر را مي توان موزه مهندسي آب ايران دانست.مجموعه سازه هاي آبي شوشتر در سال 1388 به عنوان دهمين اثر كشور در فهرست ميراث جهاني يونسكو به ثبت رسيد.مجموعه بي نظير آبشارها و آسيابهاي آبي شوشتر كه مجموعه اي به هم پيوسته از پل ها، آسياب ها، آبشارها و تونل هاي عظيم هدايت آب را شامل مي شوند در دوران عيلاميان تا ساسانيان، براي بهره گيري بيشتر از آب ساخته شده اند.
این شهر در فاصله 88 كيلومتري اهواز قراردارد از جاذبه های گردشگری زیادی برخوردار است که هر ساله بازدیدکنندگان زیادی از جای جای دنیا و کشور برای بازدید به این شهر حضور مییابند ، در اینجا پای سخنان مصطفی فتحی زاده یکی از فعالین حوزه گردشگری که سعی در معرفی هرچه بیشتر این شهر تاریخی به سراسر دنیا دارد نشستیم و از انگیزه وی در این خصوص جویا شدیم که خواندنی است.
۱- خودتان را معرفی نمایید؟مصطفی فتحی زاده هستم از شهرستان شوشتر در استان خوزستان
.۲- از چه سالی فعالیت گردشگری خود را شروع کردید؟فعالیت من به سالها پیش به سنین نوجوانی بر می گردد که برای اولین بار یک جهانگرد روسی را در شهر شوشتر دیدم و علاقمند شدم تا با جهانگردان صحبت کنم و صحبتهای جهانگردان را برای مردم منتشر نمایم .همین باعث شد که به حوزه گردشگری به صورت حرفه ایی بپردازم .
۳- فعالیت شما در گردشگری چگونه است؟فعالیتم بیشتر به صورت معرفی جاذبه های گردشگری ایران و جهان و انتشار صحبتهای جهانگردان است.
۴- چه اهدافی را در گردشگری دنبال می کنید؟سه هدف مهم را در گردشگری دنبال می کنم. اول ، تشویق بیشتر مردم به سفر و گردشگری ، دوم حمایت از صنعت گردشگری و سوم ارسال پیام صلح و دوستی به مردم جهان با استفاده از گردشگری
۵- واکنش مردم را به فعالیت گردشگری شما چطور ارزیابی می کنید ؟مردم و حتی مسئولان استقبال فراوانی کرده اند و همین استقبال برای من مشوق خوبی است تا فعالیت خود را بیشتر نمایم.
۶- معمولا جهانگردان چه صحبتهایی با شما می کنند؟جهانگردان برای کشور ما سرمایه بزرگی هستند که هم موجب ارزآوری خوبی برای کشور در بر دارد و هم حضور گسترده آنها سبب ایجاد اشتغال و افزایش رفاه اقتصادی مردم می شود. جهانگردان می گویند شما مردم مهربان و خونگرمی داریدکه رفتار خوبی با ما دارند. آنها بیشتر تاکید دارند که زیباییهای ایران را بیشتر به دنیا معرفی کنیم تا توریستهای بیشتری به کشور ایران سفر نمایند.
۷- نگاه ما به جهانگردان باید چگونه باشد؟ما باید از تجربیات و دیدگاههای آنها نسبت به صنعت گردشگری استفاده کنیم تا بتوانیم شاهد رشد بیشتر صنعت گردشگری در ایران بشویم.
۸- نظر جهانگردان در مورد صنعت گردشگری چه است؟جهانگردان می گویند اگر صنعت گردشگری را بیشتر حمایت کنید میتوانید با بیکاری مقابله کنید و فرهنگ و آداب و رسوم و جاذبه های گردشگری خودتان را بیشتر به دنیا معرفی کنید.
۹- چگونه می خواهید پیام صلح و دوستی را به مردم جهان با استفاده ازگردشگری بدهید؟
گردشگری می تواند مردم جهان را نسبت به هم نزدیکتر کند و مانع از جنگ در هر کجای جهان شود. من انسان صلح طلبی هستم و آرزو دارم در همه جای جهان همیشه صلح و دوستی برقرار باشد .
۱۰- در پایان اگر صحبت خاصی دارید بیان نمایید؟
من پیشنهاد ویژه و مهمی در زمینه گردشگری برای شخص رئیس جمهور محترم دارم که اگر بتوانم با ایشان ملاقات کنم و رئیس جمهور محترم پیشنهاد بنده را اجرا کنند تحول مهمی در رشد و شکوفایی صنعت گردشگری ایران ایجاد می شود.