پس از باران/عبدالرضا سلیمانی ,شهردار املش در گفتگو با خبرنگار ما به اهمیت و ضرورت تعامل بین دستگاهی جهت بهبود خدماتدهی به شهروندان تاکید کرد و گفت :عدم مدیریت یکپارچه بزرگترین چالش مشترک شهرداریها است.
مدیریت یعنی کار کردن با افراد و گروهها برای رسیدن به مقاصد سازمان و وظایف مدیریت که عبارتند از برنامهریزی، سازماندهی، نظارت و انگیزش که تمامی این وظایف برای مدیریت شهری نیز متصور است.
* لزوم مدیریت واحد و یکپارچه*
مدیریت شهری باید برای شهر برنامهریزی کند و فعالیتهای شهر را سازمان دهد و بر فعالیتهای انجام شده نظارت کند، حتی برای انجام بهینه امور، انگیزش لازم را در سازمان مدیریت شهری ؛ سایر نهادها ؛ بخش خصوصي و شهروندان ایجاد نماید.
شهرداری با ارگانهای مختلف تعامل دارد و کار در شهر متعلق به یک فرد نیست بنابراین کارشناسان و صاحبنظران بر مدیریت یکپارچه شهری تاکید میکنند.
عبدالرضا سلیمانی ,شهردار املش در گفتگو با خبرنگار ما به اهمیت تعامل بین دستگاههای مختلف برای بهبود خدماتدهی به شهروندان تاکید کرد و گفت : عدم مدیریت یکپارچه بزرگترین چالش مشترک شهرداریها است.
دکتر سلیمانی تأکید کرد : عدم مدیریت یکپارچه و هماهنگ، بزرگترین چالش مشترک بین شهرداریها است که باعث هدررفت منابع و زمان میشود.
وی به اهمیت تعامل بین دستگاههای مختلف برای بهبود خدماتدهی به شهروندان اشاره کرد و اظهار داشت : این هماهنگی میتواند بسیاری از مشکلات موجود را حل نماید.
* اهمیت مدیریت پسماند در گیلان*
سلیمانی با تقدیر از اهمیت دادن مبحث مدیریت پسماند در سال های اخیر توسط استانداری گیلان از دکتر حق شناس, استاندار جدید و نمایندگان گیلان بابت نشان دادن زوایای بیشتر بحران پسماند گیلان در کشور و پیامد های جدی آن در استان تشکر کرد .
شهردار املش گردشگر پذیر بودن و وجود جمعیت شناور گیلان را در کنار شرایط اقلیمی و فاصله گرفتن از روش های سنتی مدیریت پسماند را از جمله دلایل موثر در ضرورت اولویت مدیریت پسماند در استان گیلان نام برد.
* لزوم تخصیص زمین برای دپوی زباله توسط دستگاه های متولی در شهر املش*
شهردار املش عدم برخورداری املش از زمین بابت دپوی موقت زباله به عنوان ضروری ترین مسئله شهرداری 0این شهر نام برد و آن را از مطالبات جدی شهروندان املشی برشمرد.
وی در این خصوص به خبرنگار ما گفت :به دلیل نداشتن زمین مناسب برای دپوی زباله روزانه حدود ۳۵ میلیون تومان هزینه برای حمل و دفع زباله بر شهرداری تحمیل می شود.
شهردار املش تصریح کرد: به دلیل عدم درآمد کافی و انباشت مسایل مالی از ادوار گذشته توان خرید زمین دپوی موقت از توان این شهرداری خارج است.
سلیمانی در ادامه بر لزوم حمایت جدی استانداری و سایر دستگاه های متولی بر ضرورت تخصیص زمین دپوی زباله و تجهیز آن برای شهر املش تاکید کرد و به مکاتبات متعدد شهرداری ظرف ۸ ماه تصدی مسئولیت خود در شهرداری املش اشاره کرد.
شهردار املش پرداختن به مقوله فرهنگسازی و مشارکت دادن شهروندان در تفکیک و کاهش حجم زباله را امری حیاتی دانست و از آن به عنوان سیاست های اصلی مدیریت شهری املش نام برد.
وی خاطرنشان کرد: امکانات و ابزار شهرداری املش بسیار محدود بوده و قادر به خرید زمین جهت دپوی موقت زباله نیست.
سلیمانی یادآور شد: در ایام تعطیلی کارخانه کود عالی و نیز با افزایش جمعیت شناور با بحران روبرو هستیم.
شهردار املش مدیریت پسماند را امری بسیار مهم برشمرد و گفت: به تنهایی و بدون حمایت دستگاه های متولی و مشارکت مردمی قادر به مدیریت پسماند در املش نخواهیم بود.
*لزوم استفاده از ظرفیت های گردشگری *
سلیمانی در ادامهی این گفتگو به ظرفیت های گردشگری شهر املش پرداخت و اظهار داشت: این شهر دارای ظرفیتهای بسیار خوبی از جمله استخر ۱۳ هکتاری، آبگیر در داخل محدوده شهر و پارک جنگلی است.
وی افزود : از شهری حرف می زنیم که فاصله زمانی شهر تا ارتفاع ۱۵۰۰ متری و رفتن در ارتفاع ابرها فقط چند دقیقه زمان میبرد،منتها به دلیل نبود امکانات بهداشتی و رفاهی کمتر مورد توجه گردشگران است ،از طرفی به دلیل خاص بودن موقعیت منطقه ای قابلیت ایجاد فضای گردشگری و تفریحی را ندارد.
وی خاطرنشان کرد: در صورت ایجاد تعامل و رایزنی سازنده با دستگاه های مربوطه امکان ارایه طرح های متناسب با محیط و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی محیا شده ، مانند تله کابین لاهیجان و رامسر مورد توجه گردشگران و در نتیجه باعث پویایی اقتصادی املش خواهد شد.
شهردار املش با اشاره به حضور مدیر کل میراث فرهنگی در برنامه شب چله ، به ضرورت تعامل برای استفاده از ظرفیت های موجود تأکید کرد و این برنامه را موفق دانست و گفت : برنامه شب چله به سهم خود موجب تشویق نمونه های سرمایهگذاری و تقاضای صدور پروانه تجاری به منظور فروش محصولات سنتی در روزهای اخیر شده است.
وی این برنامه را مصداقی از نتیجه تعامل و همکاری شهرداری املش و میراث فرهنگی دانست.
سلیمانی همچنین به وجود خانههای تاریخی املش اشاره کرد و گفت: با تعامل مالکین و ورود بخش خصوصی میتوان این ظرفیتها را به فرصتهای جذب گردشگر تبدیل کرد.
* لزوم طرح سند چشمانداز و تأثیر آن بر درآمد شهرداری *
سلیمانی در ادامه با تاکید و اهمیت ،داشتن یک سند چشمانداز و برنامه ۵ ساله برای شهر اشاره کرد و آن را در خدمات دهی مطلوب به شهروندان و همچنین افزایش درآمد شهرداری بسیار موثر دانست.
وی تصریح کرد: شهر املش از قدیمی ترین شهرهای گیلان است و از سال ۹۳ به دنبال طرحی متناسب با ظرفیت های این شهر هستند.
وی با اشاره به به عدم ثبات مدیریتی شهر املش در سال های اخیر از بعنوان دلایل عقب ماندن از پروژه های عمرانی و انباشت مشکلات مالی شهر یاد کرد.
* تهیه طرح سند چشم انداز شهر املش با هدف مرتفع شدن نیاز ها تا پایان سال جاری*
شهردار املش در بخش دوم این گفت و گو به تلاش های مدیریت شهری در ۸ ماه گذشته و استفاده از مشاوران برای آسیب شناسی و مطالعه دقیق ظرفیت های محلات مختلف شهر املش اشاره کرد و افزود : تا پایان سال جاری، طرح سند چشم انداز ،با هدف مرتفع شدن نیاز ها و استفاده از پتانسیل های محلات شهر املش تهیه خواهد شد.
سلیمانی یکی از معایب طرح فعلی شهر املش را «محدود شدن اختیارات شهرداری» جهت ارایه خدمات و صدور پروانه ساختمانی دانست و آن را از موانع اصلی عدم درآمد کافی شهرداری برشمرد.
شهردار املش با اشاره به اینکه اجرای پروژه طرح باز آفرینی در ۳۵ کوچه شهر املش آغاز شده است از ادامه اجرای پروژه کمربندی املش خبر داد و افزود: اجرای ۴۰۰ متر از کمربندی را در دستور کار داریم که در حال انجام است.
*موازی کاری ادارات سبب افزایش هزینه اجرای پروژه ها میشود*
وی تصریح کرد : اجرای طرح کمربندی از تابستان شروع شده است که به دلیل عدم اجرای عملیات زیرسازی ، جابجایی تیرهای برق و لوله گذاری توسط دستگاه های متولی اجرای این پروژه به فصل بارندگی موکول شده است .وی این پروژه را مصداق بارزی از لزوم مدیریت واحد و یکپارچه شهری دانست و گفت: به دلیل اینکه شهرداری در زمان و چگونگی انجام پروژه های مربوط به ادارات مختلف نمی تواند دخالتی داشته باشد، سبب موازی کاری شده و در نتیجه زمان را از دست داده و هزینه اجرای پروژه نیز با گذر زمان با رشد تورم افزایش می یابد
وی یادآور شد: بعضاً کارهایی با هدف واحد توسط دستگاه های مختلف انجام میشود.
عبدالرضا سلیمانی دارای مدرک تحصیلی کارشناسی راه و ساختمان و دکترای پترولوژی(زمین شناسی) است .
از مهمترین سوابق مدیریتی وی معاونت، سرپرستی و ریاست شهرداری آستانهاشرفیه و شهرداری بندر کیاشهر است.
گزارش: فرداد همت زاده/