در دیدار رونی پراستیو یولیانتورو، سفیر جمهوری اندونزی در ایران با هادی تیزهوش تابان، نایب رئیس این اتاق و نیکسیرت مشاور اقتصادی اتاق گیلان در محل اتاق تشکیل گردید.
در این جلسه تیزهوش تابان، ضمن عرض خوشامدگویی به اعضای هیات، به معرفی ظرفیت های استان گیلان در زمینه های کشاورزی، شیلات، مواد غذایی، صنعتی، و حمل و نقل و معرفی کارخانه های تولیدی استان گیلان در زمینه آهن و فولاد، صنایع سلولوزی و چوب، لوازم خانگی، صنایع شیمیایی، سورتینگ و بسته بندی محصولات کشاورزی، شیلات و آبزیان و پرداختند.
وی همچنین به کوریدور ریلی شمال – جنوب (نوستراک) اشاره نمودند و اظهار داشتند که درصورت تکمیل مسیر، زمان و هزینه های ترانزیتی حدود یک سوم کاهش خواهند یافت. معرفی ظرفیت های سرمایه گذاری و تسهیلات ویژه منطقه آزاد تجاری و صنعتی بندرانزلی برای توسعه کسب و کار و تجارت نیز از دیگر مسائل مورد بحث در نشست مذکور بود. درحال حاضر، به منظور توسعه خطوط کشتیرانی و حمل و نقل دریایی فرصت های بسیار خوبی برای سرمایه گذاری در این منطقه وجود دارد و توسعه حمل و نقل دریا محور و گسترش خطوط کشتیرانی بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
سپس، آقای رونی پراستیو یولیانتورو ضمن ابراز خرسندی از حضور در استان، گیلان را دارای ظرفیت های فراوانی برای توسعه همکاری های اقتصادی و سرمایه گذاری فی ما بین دانستند. ایشان ادامه دادند که اندونزی در حال تغییر پایتخت خود از جاکارتا به نوسانتارا بوده، بنابراین نیازمندی های بسیاری در زمینه آهن و فولاد، مصالح ساختمانی همچون سیمان و سایر صنایع مرتبط با شهرسازی، فناوری اطلاعات، بهداشت، آموزش و … احساس می کند و این فرصت بسیار خوبی برای سرمایه گذاری در آن منطقه فراهم کرده است. همچنین، وی یکی از اهداف سفر خود را از بازدید شهر رشت توسعه روابط فرهنگی و اقتصادی بین دو کشور اندونزی و ایران عنوان کردند و پیشنهاد دادند دو شهر «بوگور» و «رشت» خواهر خوانده تلقی شوند.
یولیانتورو معتقد است که تفاهم نامه های خواهرخواندگی تنها منجر به توسعه روابط فرهنگی نخواهد شد؛ بلکه زمینه های بسیار خوبی را برای بهره مندی ساکنین دو منطقه از فرصت های اقتصادی موجود فراهم خواهد آورد.
وی از اندونزی به عنوان بزرگ ترین تولیدکننده روغن پالم جهان یاد کردند و اظهار داشتند زمینه های بسیار مناسبی برای واردات این محصول به ایران و یا صادرات مجدد آن به سایر کشورهای شمالی وجود دارد.
در پایان تیزهوش تابان به اهمیت اعزام و پذیرش هیات های تجاری و اقتصادی پرداختند؛ چرا که مطالعه میدانی و بازدید از ظرفیت های و فرصت های موجود می تواند باعث اعتمادسازی و علاقمندی به توسعه همکاری آتی گردد. همچنین، لازم است که اولویت های صادراتی و وارداتی دو کشور مشخص شوند.
در این سفر آقایان دیماس پراستیو ویبووو، رئیس بخش اقتصادی سفارت و دبیر سوم، و نیکمتور رحمان، دبیر سوم، آقای یولیانتورو را همراهی نمودند.
در پایان، طرفین ابراز امیدواری کردند که دو منطقه بتوانند همکاری های اثربخشی با یکدیگر برقرار نمایند.