سه شنبه / ۱۳ آذر / ۱۴۰۳
×
  • تیر ۲۷, ۱۴۰۱
  • باز شدن سر فصلی تازه برای حل معضلی کهنه

    همت شهرداری خشکبیجار در راستای حل اساسی معضل پسماند شهری

    اختصاصی/ به مناسبت گرامیداشت روز شهرداری ها در هفته گذشته با حضور معاون پارلمانی ریاست جمهوری در استانداری گیلان از برخی از شهرداران توانمند که خصوصاً در زمینه رضایتمندی شهروندی و مدیریت شهری از اقدامات متنوع و به روز استفاده کردند و عملکرد خوبی داشتند تقدیر به عمل آمد که یکی از این شهرداران ، سید فخرالدین حسینی ، شهردار خشکبیجار بود.

    عملکرد متفاوت شهرداری خشکبیجار

    اما چه چیزی سبب شد تا عملکرد شهرداری از شهری کوچک و توریستی از توابع شهرستان رشت مورد توجه قرار گیرد آنچه که در عملکرد مدیریت شهری خشکبیجار عیان است و آن را متفاوت تر جلوه می دهد این است که در کنار پرداختن به امور زیرساختی و عمران شهری شهری در راستای حل معضل پسماند دست به اقدامی اساسی و نویی زده است .

    همه میدانیم امروز بزرگترین معضل گیلان پسماند است و برای حل این مشکل باید از پایه شروع کرد و یا به عبارتی در راستای تولید زباله کمتر در وهله ی اول باید فرهنگ سازی صورت گیرد و از شهروندان کمک گرفته شود.

    شهردار خشکبیجار در راستای تحقق این امر فصل تازه ای در جهت مدیریت پسماند باز کرده است تا مشکل کهنه ای را حل نماید.

    همانگونه که مشارکت مردم در اموری که مربوط به خودشان است همیشه توانسته راهکار مناسبی برای اجرای هر طرحی باشد، شهرداری خشکبیجار نیز در اقدامی نو از مشارکت شهروندان در راستای مدیریت درست پسماند شهر کمک گرفته و در این مسیر به نتایج قابل قبولی نیز دست یافته است.

    همیاری شهروندان عامل اصلی موفقیت مدیریت شهری

    طرح تفکیک زباله از مبدا یکی از راهکارهای اساسی برای مدیریت پسماند است و در اجرای هرچه بهتر این طرح همراهی و مشارکت شهروندان حائز اهمیت بسیاری است چرا که وقتی شهروندان احساس کنند که می‌توانند در سرنوشت اجتماعی خود و پیرامونشان موثر باشند یقینا نقش پر رنگی خواهند داشت بنابراین همیاری آنان در بحث مدیریت پسماند با شهرداری می‌تواند بسیار مثمر ثمر واقع شود.

    اجرای طرح « همیار محیط زیست» راهکاری برای تولید کمتر زباله شهر

    از این رو شهرداری خشکبیجار طی ابتکاری از طرح« همیار محیط زیست» برای تشویق شهروندان برای مشارکت در تولید کمتر زباله و مدیریت آن از مبدا استفاده کرده است بطوریکه شهرداری سردرب منازلی که طرح تفکیک زباله از مبدا را انجام می دهند، تابلوی « شهروند همیار محیط زیست نصب نموده است.

    ارسال سطل‌های مخصوص جمع آوری کاغذ به ادارات این شهر از سوی شهرداری ، نصب. سطل های زباله مخصوص. تز و خشک در سطح شهر ، رایزنی با آموزش و پرورش در راستای مشارکت دانش آموزان و آموزش آنان جهت حمایت از طرح تفکیک زباله از مبدا همه از اقدامات اساسی شهرداری خشکبیجار در راستای تولید کمتر زباله می‌باشد.

    شهردار خشکبیجار: تنها راه نجات شهرهای ما از معضل زباله ،مشارکت مردم در مدیریت آن است

    سید فخر الدینی حسینی شهردار خشکبیجار معتقد است: دیگر زمان آن رسیده تا مدیریت زباله توسط شهروندان صورت گیرد چرا که اگر شهروندان خودشان در سرنوشت اجتماعی و فرهنگی شهرشان مشارکت داشته باشند یقینا احساس مسوولیت میکنند.

    وی طی گفتگویی که اخیرا با مرکز صدا و سیمای گیلان داشته بر ضرورت اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا در همه ی شهرهای گیلان تاکید نمود و تنها راه نجات گیلان از زباله را اجرای این طرح از منازل شهروندان عنوان کرد و گفت: برای موفقیت در اجرای هر طرحی باید ابتدا فرهنگ سازی صورت گیرد و ما برای حل معضل پسماند که امروز بزرگترین معضل گیلان است به جز مشارکت شهروندان در تولید کمتر زباله راه دیگری نداریم.تولید کیسه های پارچه ای برای خرید نان امر دیگری است که مورد توجه مدیریت شهری قرار گرفته و با تشویق شهروندان و حتی تولید این کیسه ها توسط برخی از شهروندان در تولید کمتر پلاستیک به محیط زیست شهر خشکبیجار کمک می نماید گفتنی است : زباله های خشک تفکیک شده توسط شرکت بهروب که با شهرداری قرارداد دارد خریداری می‌شود .

    دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.