سه شنبه / ۱۳ آذر / ۱۴۰۳
×
به همت دهیاری و شورای اسلامی پاشاکی روستایی در مسیر توسعه
  • مهر ۹, ۱۳۹۹
  • گزارش اختصاصی پایگاه خبری رایان خبر روستای پاشاکی از جنوب به کوه‌های دیلمان از شمال به روستای چهارده آستانه اشرفیه و لولمان از شرق به سیاهکل و به سنگر مجاورت دارد .
    پاشاکی روستایی است ،جلگه ای که حدود ۲۳ متر از سطح آب‌های آزاد بالاتر است و خانه‌های قدیمی و سنتی گیلانی در این روستا به وفور یافت می‌شود به طوری که اکثر دانشجویان رشته معماری جهت ارائه تحقیق در این روستا بسیار حضور پیدا می‌کنند این روستا زادگاه افراد سرشناس زیادی است از صاحبان منصب اداری ،سیاسی گرفته تا پزشک و تحصیلکرده های عالی رتبه زیادی در پاشاکی پرورش یافته اند.
    بطور مثال ؛علی کریمی بازیکن اسبق تیم ملی ایران، اهل این روستا می باشد.
    به منظور آشنایی بیشتر با روستای پاشاکی با طهمورث نجات، دهیار این روستا که سالها از دهیاران قدیمی و کارکشته شهرستان لاهیجان است و غلامحسن هاشم پور، رییس شورا و بازنشسته فرهنگی که به غیر از دوره چهارم که به علت بیماری نتوانسته در شورا حضور داشته باشد از همان دوره اول شوراها مشغول خدمت به این روستا می باشد.
    در آغاز به پای گفت و گوی غلامحسن هاشم‌پور نشستیم.
    رئیس شورای پاشاکی بالا ابتدا ضمن معرفی دیگر اعضا آقایان؛ رمضان شرفی و اسماعیل کریمی گفت : روستای پاشاکی بالا حدود ۷۵۰ خانوار جمعیت دارد و در ۱۰ کیلومتری شهرستان لاهیجان و چهار کیلومتری شهرستان سیاهکل قرار گرفته است.
    وی یکی از شاخصه های عمده این روستا را وجود خانه های بومی ،سنتی و قدیمی قابل احیا عنوان کرد و گفت: این روستا از قدمت بالایی برخوردار بوده به طوری که پل خشتی پاشاکی که توسط میراث فرهنگی به ثبت رسیده قدمت ۳۰۰ ساله دارد.
    وی شغل غالب مردم این روستا را کشاورزی خصوصاً برنج کاری و دامداری عنوان کرد و افزود: در دوره های اول تا پنجم شورا در روستای پاشاکی بالا اقدامات خوبی از جمله صدور ۱۸۵ پروانه ساخت برای خانه‌های آسیب‌دیده از برف ۸۳- آسفالت کوچه ها و معابر- آبرسانی از سایت سد سنگر -گازرسانی- رفع ضعف برق شن ریزی معابر و کوچه‌ها و …صورت گرفته است.
    هاشم پور یکی از مشکلات عمده روستای پاشاکی بالا را نداشتن مجوز جهت برداشت شن و ماسه از رودخانه این روستا جهت عمران روستا عنوان و گفت: از مسئولین در این خصوص تقاضای همکاری داریم.
    رئیس شورای پاشاکی بالا همچنین از مشارکت بالای خیرین و افراد این روستا که در خارج از پاشاکی در شهرهای دیگر استان های کشورمان زندگی می کنند خبر داد که نسبت به عمران و آبادانی روستا توجه ویژه‌ دارند .
    وی گفت :گروهی از خیرین که اصالتاً پاشاکی هستند و خارج از استان گیلان در شهرهای مختلف ایران زندگی می‌کنند ،تحت عنوان« گروه دوستداران پاشاکی» حامی روستا بوده و در بحران کرونا به کمک ما آمده وهمچنین در تجهیز مدارس پاشاکی مارا یاری نموده‌اند که جا دارد در اینجا از این عزیزان قدردانی نمایم .
    در ادامه با طهمورث نجات به عنوان دهیار پاشاکی بالا به گفت‌وگو پرداختیم.
    وی افزود: بنده حدود سه دوره دهیار هستم و عضو هیئت مدیره دهیاران بخش مرکزی شهرستان لاهیجان نیز می‌باشم .دهیار پاشاکی بالا افزود :بر اساس طرح هادی ,پاشاکی در واقع مجموعه ای از روستاها را شامل می‌شود, روستایی همچون پاشاکی بالا ،پاشاکی پایین، پشته سرا،بادان محله و کردمحله و رودخانه دیسام نیز از پاشاکی می‌گذرد و رودخانه سپیدرود نیز در غرب پاشاکی واقع شده است.
    مشکلات پاشاکی:
    نجات در ادامه سخنان خود به عمده‌ترین مشکلات مجموعه روستاهای پاشاکی پرداخت و به وجود بزرگراه سنگر به سیاهکل اشاره نمود و افزود: فلسفه وجودی راه های مواصلاتی , توسعه متوازن شهری و روستایی است و راه‌ها باید تعریف شده باشند و هدف از ایجاد آنها مشخص باشد. راه مواصلاتی جدید سنگر به لاهیجان متاسفانه تعریف شده نیست و هدف مشخصی ندارد تنها هدف آن دسترسی آسانتر به شهر لاهیجان است در حالی که به طبیعت بکر و روستاهای حاشیه آن و آسیب‌ها و خسارتی که بر اثر وجود این بزرگرا ه شامل حالشان می‌شود توجه نشده است.
    وی تصریح کرد: روستاها باید کمترین تغییرات را داشته باشند و بزرگراه مذکور سبب تغییرات در بافت سنتی و بومی روستاهای همجوار شده است و سبب زمین فروشی و به نوعی روستا فروشی و هجوم غیر بومی ها به روستاها که خود عواقب زیادی را برای روستاها و روستاییان به همراه دارد گردیده است.
    دهیار پاشاکی بالا یادآورشد : بزرگراه جدید سنگر به لاهیجان حتی سبب خسارت مالی و جانی زیادی به اهالی روستاهای همجوار شده است.
    وی اظهار داشت: پس از پیگیری های زیاد موفق به ایجاد زیرگذری در روستای پاشاکی شدیم که تنها زیرگذر مسیر بزرگراه می باشد.
    طهمورث نجات در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگار ما به پتانسیل های موجود در روستای پاشاکی در زمینه توسعه گردشگری به خصوص بوم گردی اشاره نمود و افزود: در مجموعه روستاهای پاشاکی بالغ بر ۱۵۰ الی ۲۰۰ خانه بومی محلی وجود دارد که احیای آنها سبب توسعه صنعت بوم گردی و گردشگری در روستا خواهد شد.
    وی از دیگر ظرفیت‌های گردشگری مجموعه روستای پاشاکی را زمین های زراعی با مساحت بیش از یک میلیون هکتار عنوان کرد و گفت: وجود زمین‌های شالی خود چشم‌انداز زیبایی را برای این روستا به ارمغان آورده است.
    مشکلات مجموعه روستاهای پاشاکی:

    که در کنار خانه های روستایی قدیمی می تواند جلوه های زیبایی را برای گردشگران بوجود آورد. پاشاکی بالا سپس عمده‌ترین مشکلات مجموعه روستاهای پاشاکی و به خصوص پاشاکی بالا را برشمرد و اظهار داشت :یکی از عمده‌ترین مشکلات مجموعه روستاهای پاشاکی, مشکلات زیست محیطی است که کارخانه پودر استخوان مرغداری واقع در روستای سلش و همچنین کارخانه کشتارگاه پر سفید لنگرود در رودخانه دیسام ایجاد نموده است و سبب مرگ و میر ماهیان و آبزیان شده است.
    وی یکی دیگر از مشکلات این روستا را این طور بیان کرد : از نظر تقسیمات کشوری و واقع شدن در محدوده طرح سیماک کارخانه پر سفید لنگرود جزء شهرستان سیاهکل می باشد و این درحالی است که روستای پاشاکی در اسناد ملکی جزء روستاهای بخش مرکزی به شمار می رود و ما جهت پیگیری های تخلفات کارخانه مذکور باید به سیاهکل مراجعه کنیم که این مسئله خود روند پیگیری را کند نموده است.
    نجات سومین مسئله روستای پاشاکی را بازنگری طرح هادی روستایی برای سومین بار عنوان کرد و افزود: طرح هادی روستایی کالبد و محدوده روستا را مشخص میکند
    دهیار پاشاکی بالا افزود: مجموعه روستاهای پاشاکی به دلیل وسعت بالا و جمعیت زیادی که دارند می‌توانند به عنوان یک دهستان محسوب شوند نه زیر مجموعه دهستان دیگر مثل لفمجان که در اینجا از مسئولین محترم انتظار داریم این خواسته به حق مردم پاشاکی را جامه عمل بپوشانند.
    نجات با بیان این مسئله که ما برای پیشرفت و توسعه روستاها باید از همه فرصت‌ها و پتانسیل‌های موجود در روستاها استفاده نماییم، خاطرنشان کرد: اولین اصل برای یک دهیار موفق تعامل و تدابیر برای رشد اقتصادی ,اجتماعی ,فرهنگی و گردشگری یک روستا است.
    دهیار پاشاکی بالا وجود خانه های سنتی بومی و فرهنگ های سنتی و محلی همراه با توسعه صنایع دستی را یکی از راه های ایجاد اشتغال پایدار برای روستاییان و توسعه صنعت گردشگری در روستاها دانست و گفت: دهیاری و شورای اسلامی پاشاکی بالا در راستای اجرای این هدف مهم یک واحد خانه سنتی روستایی در محل زمین ورزشی روستا جهت بازدید گردشگران در مسیر بزرگراه سنگر به لاهیجان احداث نموده است.
    اقدامات عمرانی صورت گرفته:
    دهیار پاشاکی بالا همچنین از عمده ترین کارهای صورت گرفته دهیاری و شورای اسلامی این روستا گفت و افزود: کارهای زیادی در روستای پاشاکی بالا صورت گرفته که از جمله می‌توان به آسفالت معابر اصلی روستا -پیگیری جهت طرح تجهیز اراضی کشاورزی که ۶۵ هکتار از اراضی توسط جهاد کشاورزی تجهیز شده است- خرید یک دستگاه آمبولانس- بازگشایی مسیرهای جدید در روستا- شن ریزی معابر و کوچه‌ها -گازرسانی- آموزش همگانی اهالی نسبت به اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا به منظور حفظ محیط زیست- پیگیری جهت بازنگری طرح هادی برای سومین دوره- آبرسانی به روستا- تقویت ضعف برق با تعویض تیرهای چوبی- گندزدایی ,سمپاشی اماکن عمومی و معابر روستا در زمان شیوع ویروس کرونا -تهیه و توزیع ماسک و مواد ضدعفونی کننده با همکاری گروه دوستداران پاشاکی – بازگشایی مسیرهای روستا در همان ساعت اولیه بارش برف شدید در برف ۹۸ با همت دهیاری و اعضای محترم شورا و اهدای بسته های حمایتی و معیشتی در بین خانوارهای آسیب دیده ناشی از بحران کرونا اشاره کرد.
    نجات در پایان ضمن تشکر از همدلی و همکاری اعضای شورای روستای پاشاکی و قدردانی از پیگیری های مجدانه بخشدار مرکزی لاهیجان در خصوص مطالبات روستا و مجموعه روستاهای پاشاکی گفت: یکی از راههای توسعه متوازن و همگن روستا های بزرگی چون پاشاکی این است که روستا شهر باشند یعنی بافت سنتی و روستایی را حفظ کرده و با ایجاد امکانات و تسهیلات شهری هم ماندگاری جمعیت در روستاها بالا رود و هم هم از مهاجرت بی‌رویه روستاییان به شهرها کاسته شود.

    گزارش:فرداد همت زاده

    دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.