اختصاصی/رایان خبر
آیا وقت آن نرسیده که برای رشد و پویایی شهراملش با قدمت تاریخی کهن که ریشه در آداب و سنن و فرهنگ ایرانی اسلامی دارد، قدم برداشته و به احترام شیرمردان وشیرزنان دلیر و شهید پرور این دیار و خون شهدای گرانقدرش بر مطالبات به حق مردم نجیب این شهر جامه ی عمل بپوشانیم و خیر دنیا و آخرت را از آن خود کنیم و بر لوح مدیریتمان، نقشی زرین کوبیده و مایه فخر آیندگان شویم!؟
املش را مهد تمدن و فرهنگ میدانند چرا که بزرگان و عالمان و مشاهیر بسیاری دارد، بزرگانی همچون آیتالله میرزا حبیب الله املشی، معروف به میرزای رشتی ، مرجع عالیقدری که از شاگردان شیخ مرتضی انصاری بوده، شیخ بهاءالدین املشی که ریاست تشکیلات قضایی و حقوقی نهضت جنگل را برعهده داشته و از یاران نزدیک میرزاکوچکخان بوده است و یا شیخ اسماعیل صوفی املشی پسر میرزای رشتی و داماد آخوند خراسانی بعنوان وکیل و نماینده در اولین دوره از مجلس شورای ملی سابق ایران بوده و یا اولین روزنامه نگار گیلانی و مدیر و صاحب امتیاز روزنامه های خیر الکلام و صدای رشت که از بانیان مشروطه نیز بوده شیخ افصح المتکلمین املشی بوده ازچهره های مشهور و تاثیر گذار ایران معاصر نیز میتوان به آیت الله شیخ ابوالمکارم ربانی املشی و آیت الله شهید محمد مهدی ربانی املشی ،روحانی مبارز و دادستان اسبق کل کشور ،عضو سابق فقهای شورای نگهبان قانون اساسی و دهها مفاخر و عالم دیگری که همه نشان از عظمت این شهر است.

از نظر قدمت تاریخی این شهر را به دوران شاه عباس صفوی نسبت داده اند ،کشف آثاری از قرون گذشته در این منطقه حاکی از این است که املش سابقه کهن تاریخی پیش از اسلام دارد ،آثار به دست آمده در این شهرستان به قرن نهم و هشتم پیش از میلاد بر می گردد و بخشی از این آثار هم اکنون در موزه لور فرانسه و موزه نادر مشهد موجود بوده و به ثبت رسیده اند.
املش با دارا بودن نزدیک به ۶ هزار هکتار از اراضی چایکاری در حال حاضر ۲۰ درصد از چای کل کشور را تامین میکند.
این شهر و شهرستان با دارا بودن موقعیت جغرافیایی همچون کوه و جنگل و مناظر بکر طبیعی و رودخانه می تواند به عنوان یکی از قطبهای گردشگری مطرح استان گیلان باشد .
میدانیم یکی از مهمترین راههای توسعه هر منطقه وجود شبکههای حمل و نقل و جادههای ایمن و مناسب و در دسترس است . به گفته بسیاری از کارشناسان تاثیر راه های مواصلاتی بر رشد و گسترش و سایر عوامل توسعه انکارناپذیر بوده و وجود راه های استراتژیک درتوسعه پایدار بسیار مهم است .
بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی توسعه راههای مواصلاتی در جایجای کشور به عنوان یکی از شاخصهای مهم توسعه مورد توجه قرار گرفته است اما استان گیلان ازجمله استانهایی است که نسبت به همسایگان شمالی خود از نظر توسعه راه عقب مانده بطوریکه تا همین چند سال پیش تنها یک راه ارتباطی با قزوین و تهران وجود داشت .

شهرستان املش یکی از شهرستانهای استان گیلان است که متاسفانه علیرغم وجود پیشینه بلند تاریخی و فرهنگی اش به دلیل در بنبست واقع شدن، آن گونه که باید در مسیر توسعه و پیشرفت قدم نگذاشته البته نباید از یاد برد که در سالهای اخیر با تعریف راههای مواصلاتی همچون راه ۴ بانده املش به شلمان و کمربندی شهید طالقانی که در امتداد پروژه بزرگ آزاد راه قزوین به رحیم آباد و کلاچای که به اطاقور ولاهیجان و سیاهکل و سنگر می رسد ،می رود تا روبه سوی توسعه حرکت کند.
در سالهای اخیر با حضور مدیران دلسوز و کاردان در این شهر شاهد طی کردن پله های پیشرفت و ترقی وحل معضلات لاینحل چندین ساله در سطح شهر بوده و هستیم با آمدن مهندس ناصر رنجبر شهردار املش که سابقه مدیریتی اش بر اهل فن پوشیده نیست به عنوان مدیری دلسوز ، کاردان و مردمی همواره مجری مطالبه های به حق شهروندان بوده میباشد.،مدیر شهری که شفافیت در عملکردش را همچنان که در ۳سال پیش در روز معارفه اش به عنوان شهردار این شهر به شهروندان قول داد نه تنها به بوته فراموشی نسپرد بلکه هر ماه شاهد این اتفاق مهم و در نوع خود کم نظیر هستیم و بعنوان مدیری بومی وشهروند املش از زمان حضورش علیرغم وجود مشکلات متعدد که اکثر شهرداری ها را تا پای ورشکستگی کشانده ،در اوج بحران ها، مدیریت را بطور احسنت به حد کمال رسانده و در پی حل مشکلات لاینحل چندین ساله آن همچون پسماند شهری، آسفالت کوچهها و معابر شهر ،تعریض و آسفالت پروژه کمربندی و … میباشد .
وی مدیری است که از زمان مدیریتش بنا به گفته مسوول مالی شهرداری املش « پرداخت حقوق و اضافه کاری پرسنل و کارکنانش به روز است »
شهرداری که با پیگیریهای مکرر خواستار حل معضلات این شهر میباشد .
همانطور که میدانید رفع برخی از مشکلات شهری نیازمند تعامل همه جانبه مجموعه مدیریت شهرستان و حتی عنایت و همکاری برخی از مسئولان استان است.
در بسیاری از موارد شهرداریها را به تنهایی یارای حل معضلات نیست همچنان که در مدیریت پسماند شهری، همکاری همه جانبه محیط زیست و دیگر مدیران مرتبط شهرستان و حتی استان لازم است در خصوص آسفالت و تامین مصالح و امثالهم نیز تا همکاری و مساعدت مسوولان نباشد کار سخت میشود و یا حتی امکانپذیر نخواهد بود.
شهرداری املش و مدیر شهری آن خود همواره دغدغهمند دغدغه های شهروندان بوده و این در سلسه جلسات حل معضل پسماند، ساماندهی و اتمام پروژه کمربندی و دیگر مسایل شهری شهرستان و استان به وضوح مشاهده میشود.بارها دیده ایم شهردار املش بعنوان مجری امور شهری خود از مطالبه گران اصلی مطالبه ها و خواسته های به حق مردم این شهر بوده اند.اخیرا در خصوص اجرای کند پروژه کمربندی در رسانه ملی استان گیلان گزارشی پخش شد به منظور تنویر افکار عمومی سخنان شهردار و رییس شورای شهر املش را در خصوص این پروژه جویا شدیم .
اصغر جانعلی پور ،رییس شورای شهر املشکه در ادوار گذشته نیز عضو شورای شهر بوده و کاملا نسبت به مسئله واقف است طی گفتگویی تلفنی در خصوص پروژه مذکور به خبرنگارما گفت:بزرگراه قزوین به شهرهای گیلان از مصوبات دولت در سال ۸۵,۸۶ میباشد و بخشی از نخستین راه ارتباطی کشور به شرق گیلان است که در سال ۹۲ عملیات اجرایی آن اگرچه در جاهای مختلف گیلان سرعت مناسبی گرفته اما بنا به گفته متولیان امر به دلیل تعریض و تملک در طول مسیر به کندی پیش میرود ،پروژه ای بزرگ و ملی که کل شرق گیلان و شهرهای مختلف آن را در بر میگیرد از جمله شهر و شهرستان املش و مسوولان مدیریت شهری املش بخصوص شهرداری و شورای اسلامی این شهر به دلیل تسربع بخشی آن قسمت از پروژه که در محدوده این شهر قرار دارد، کارتعریض، تملک واجرای عملیات آسفالت و زیرسازی کمربندی شهر املش را از محل اعتبارات شهرداری برعهده گرفت .

وی خاطرنشان کرد:شهرداری املش با مصوبه شورای شهر به جهت تسریع بخشیدن به پروژه در محدوده شهر املش از محل اعتبارات داخلی در دوره سوم شورا قسمتی از عملیات اجرایی این پروژه که شامل ؛جابجایی تیرهای برق ،احداث یک باب پل در مسیر و تعریض لاین سمت راست آن و تملک مقداری از املاک در مسیر بود را انجام داد.
جانعلی پور افزود: در ادامه اجرای پروژه کمربندی در دوره پنجم شورا با حضور مهندس رنجبر و اهتمام ایشان جهت تکمیل و اتمام پروژه دوباره آغاز شد و از روند رشد خوبی نیز برخوردار بود اما در ادامه با مشکل کمبود مصالح مواجه شدیم و علی رغم پیگیریهای متعدد متاسفانه هنوز مصالح مورد نظر تامین نشده است.
رئیس شورای شهر املش گفت: کل مسیر کمربندی املش از چهارراه کیازنیک تا چهارراه حاجی آباد 3کیلومتر است که فاز نخست آن از چهارراه کیازنیک تا چهارراه تابستان نشین اجرا میشود.
وی خاطرنشان کرد: در احداث کامل و اتمام پروژه مذکور همه باید دست یاری شهرداری را به گرمی بفشارند.
شهردار املش نیز در خصوص روند اجرای پروژه کمربندی گفت: در این شرایط بد اقتصادی و وجود وفور مصالح در اطراف شهر املش اعم از مصالح کوهی و رودخانهای که شهرستان مجاور از آن بهره برداری می کند ،متاسفانه پروژه کمربندی این شهرستان بابت ۱۰ الی ۱۵ هزار تن مخلوط سه سال است که همچنان در انتظار مجوز برداشت مصالح مانده است و تا امروز برای آسفالت کوچه ها و معابر شهری از لوشان و رودبار با ۷ برابر هزینه تمام شده تا الان توانسته ادامه کار دهد.
بنا به گفتههای مهندس رنجبر،شهردار املش «علیرغم پیگیریهای متعدد شهرداری در سه سال اخیر هنوز موفق به اخذ مجوز جهت تأمین مصالح نشده است.
بنا به این تفاسیرآیا اینک وقت آن نرسیده که به موانع پیش روی توسعه شهرمان لبخند بزنیم!؟
آیا زمان آن نرسیده که به مطالبات به حق شهروندان املشی جامه عمل پوشانده و زمینه توسعه پایدار این شهر کهن و پر افتخار فراهم گردد!؟
آیا وقت آن نرسیده که به احترام عقبه بلند تاریخی ،فرهنگی و مذهبی این شهر و وجود دلیر مردان و شیرزنان و به احترام خون شهیدان والامقامش زمینه رشد و توسعه آن را بیش از پیش فراهم نماییم و دست یاری به سوی شهرداری املش بعنوان متولی ارایه خدمات شهری به گرمی بفشاریم !؟
بیایید دست در دست هم دهیم به مهر تا املش خویش کنیم آباد.
گزارش تحلیلی: زهرا رگان